Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βρυξέλλες - Πανόραμα πόλης

Βρυξέλλες

Βέλγιο
Μοιράσου το
Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας
Belgian Beer Weekend
Το Βέλγιο έχει 125 ζυθοποιεία, από πολυεθνικούς γίγαντες μέχρι μικρο-ζυθοποιεία. Μόνο η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτουν περισσότερες μονάδες, αλλά και με υπερπολλαπλάσιο πληθυσμό. Στην μικρή αυτή χώρα παράγονται 8.700 μάρκες μπίρας ενώ ο μέσος Βέλγος καταναλώνει 93 λίτρα μπίρας το χρόνο κατά μέσο όρο.

Η ιστορία της μπίρας στο Βέλγιο ξεκινάει από το Μεσαίωνα όταν κάποια μοναστήρια παρήγαγαν της πρώτες μπίρες. Σήμερα στην πόλη των Βρυξελλών θα βρείτε χιλιάδες καφέ και μπαρ που διαθέτουν ποικιλία από 100 ως και 1000 μπίρες για να διαλέξετε.

Η ποικιλία είναι τεράστια, από της διάσημες Stella Artois, Hoegaarden και Leffe που έχουν και μεγάλες εξαγωγές, σε μικρές άγνωστες μπίρες από παραδοσιακά ζυθοποιεία που παράγονται με τις συνταγές και μεθόδους του 18ου αιώνα. Θα βρείτε μπίρα από 7-8.00 ευρώ μέχρι και 35 ευρώ τη φιάλη, που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε για να διαπιστώσετε την τεράστια διαφορά στην γεύση και την ποιότητα.

Οι μπίρες στο Βέλγιο αποτελούν αξιοθέατο όλες της εποχές του χρόνου, αλλά ειδικά το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου έχουν πραγματικά την τιμητική τους. Στη κεντρική πλατεία της Μεγάλης Αγοράς διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο της μπίρας, όπου πάνω από 40 ζυθοποιεία παρουσιάζουν της καλύτερες μπύρες.

αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Βρυξέλλες » Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας
Αυτοί που ξέρουν από μπύρες, ξέρουν ότι οι καλύτερες μπύρες του κόσμου είναι από το Βέλγιο. Οι άλλες παραδοσιακές αγορές (Ολλανδία, Γερμανία, Δανία κλπ) έχουν βιομηχανοποιήσει της μπύρες τους. Το Βέλγιο όμως κατακλύζετε από μικρο-παραγωγούς που κάνουν μπύρα με της τεχνικές του 18ου αιώνα. Κάτι παρόμοιο με την Ελλάδα και το τσίπουρο δηλαδή.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Βρυξέλλες » Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας
Tromeres mpires oi belgikes prosipografo xoris amfibolia..... Nomizo malista pos kai i pio akrivi mpira ston kosmo proerxetai apo ekei.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Βρυξέλλες » Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας
Δεν ήξερα ότι έχει και στο Βέλγιο Φεστιβάλ Μπύρας . Πρέπει να το επισκέφτω οπωσδήποτε...καθότι φαν της μπύρας!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βρυξέλλες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βρυξέλλες - Πλατεία «Γκραν-Πλας» Βρυξέλλες - Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ» Βρυξέλλες - Μανεκέν Πις Βρυξέλλες - Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Βρυξέλλες - Συνοικία «Σαμπλόν» Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών Βρυξέλλες - Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε