Κεντρική Ευρώπη > Βρυξέλλες > Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας

Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Βρυξέλλες

Belgian Beer Weekend

Το Βέλγιο έχει 125 ζυθοποιεία, από πολυεθνικούς γίγαντες μέχρι μικρο-ζυθοποιεία. Μόνο η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτουν περισσότερες μονάδες, αλλά και με υπερπολλαπλάσιο πληθυσμό. Στην μικρή αυτή χώρα παράγονται 8.700 μάρκες μπίρας ενώ ο μέσος Βέλγος καταναλώνει 93 λίτρα μπίρας το χρόνο κατά μέσο όρο.

Η ιστορία της μπίρας στο Βέλγιο ξεκινάει από το Μεσαίωνα όταν κάποια μοναστήρια παρήγαγαν της πρώτες μπίρες. Σήμερα στην πόλη των Βρυξελλών θα βρείτε χιλιάδες καφέ και μπαρ που διαθέτουν ποικιλία από 100 ως και 1000 μπίρες για να διαλέξετε.

Η ποικιλία είναι τεράστια, από της διάσημες Stella Artois, Hoegaarden και Leffe που έχουν και μεγάλες εξαγωγές, σε μικρές άγνωστες μπίρες από παραδοσιακά ζυθοποιεία που παράγονται με τις συνταγές και μεθόδους του 18ου αιώνα. Θα βρείτε μπίρα από 7-8.00 ευρώ μέχρι και 35 ευρώ τη φιάλη, που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε για να διαπιστώσετε την τεράστια διαφορά στην γεύση και την ποιότητα.

Οι μπίρες στο Βέλγιο αποτελούν αξιοθέατο όλες της εποχές του χρόνου, αλλά ειδικά το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου έχουν πραγματικά την τιμητική τους. Στη κεντρική πλατεία της Μεγάλης Αγοράς διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο της μπίρας, όπου πάνω από 40 ζυθοποιεία παρουσιάζουν της καλύτερες μπύρες.

crazymech

Δεν ήξερα ότι έχει και στο Βέλγιο Φεστιβάλ Μπύρας . Πρέπει να το επισκέφτω οπωσδήποτε...καθότι φαν της μπύρας!

08/12/2021

Απάντηση

el_astuto

Tromeres mpires oi belgikes prosipografo xoris amfibolia..... Nomizo malista pos kai i pio akrivi mpira ston kosmo proerxetai apo ekei.

08/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη themis

themis

Αυτοί που ξέρουν από μπύρες, ξέρουν ότι οι καλύτερες μπύρες του κόσμου είναι από το Βέλγιο. Οι άλλες παραδοσιακές αγορές (Ολλανδία, Γερμανία, Δανία κλπ) έχουν βιομηχανοποιήσει της μπύρες τους. Το Βέλγιο όμως κατακλύζετε από μικρο-παραγωγούς που κάνουν μπύρα με της τεχνικές του 18ου αιώνα. Κάτι παρόμοιο με την Ελλάδα και το τσίπουρο δηλαδή.

15/01/2015

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας