Κεντρική Ευρώπη > Βρυξέλλες > Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών

Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βρυξέλλες

Royal Palace of Brussels

Το Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών (Ολλ. Koninklijk Paleis van Brussel, Γαλλ. Palais Royal de Bruxelles) είναι το επίσημο παλάτι του βασιλιά του Βελγίου και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μπροστά από το πάρκο των Βρυξελλών και την πλατεία Paleizenplein.

Η ιστορία του παλατιού ξεκινάει από το δεύτερο μισό του 11ου αιώνα και το πρώτο μισό του 12ου που στο σημείο χτίστηκε ένα κτίριο που μάλλον έμοιαζε με ένα αμυντικό κάστρο. Το κάστρο αυτό μέσα στους αιώνες έγινε παλάτι το οποίο και με την τελευταία ανακαίνιση του 1900 από τον βασιλιά Λεοπόλδο Β΄ του Βελγίου πήρε την σημερινή του μορφή.

Το παλάτι σήμερα χρησιμοποιείται ως γραφεία του Βασιλιά και της φρουράς του και ως χώρος υποδοχής ξένων αρχηγών, αλλά δεν χρησιμοποιείται ως βασιλική κατοικία. Η βασιλική κατοικία είναι το Βασιλικό Κάστρο του Λάακεν (Royal Castle of Laken), που χτίστηκε μεταξύ 1782-1784.

Πρόσβαση

Το Παλάτι βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης και έχει πολλούς τρόπους να προσεγγιστεί. Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Trone (πορτοκαλί γραμμή 2 και μπλε γραμμή 6), ενώ βολική είναι και η στάση Parc (ροζ γραμμή 1 και κίτρινη γραμμή 5) στην καρδία του πάρκου των Βρυξελλών.

fotini1985

Μοναδικό κτίριο με υπέρχοχη αρχιτεκτονική! Διαθέτοι όμορφους κήπους στο μπροστινό μέρος!Το εσωτερικό του παλατιού είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό!

15/04/2023

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας