Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βρυξέλλες - Πανόραμα πόλης

Βρυξέλλες

Βέλγιο
Μοιράσου το
Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών
Royal Palace of Brussels
Το Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών (Ολλ. Koninklijk Paleis van Brussel, Γαλλ. Palais Royal de Bruxelles) είναι το επίσημο παλάτι του βασιλιά του Βελγίου και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μπροστά από το πάρκο των Βρυξελλών και την πλατεία Paleizenplein.

Η ιστορία του παλατιού ξεκινάει από το δεύτερο μισό του 11ου αιώνα και το πρώτο μισό του 12ου που στο σημείο χτίστηκε ένα κτίριο που μάλλον έμοιαζε με ένα αμυντικό κάστρο. Το κάστρο αυτό μέσα στους αιώνες έγινε παλάτι το οποίο και με την τελευταία ανακαίνιση του 1900 από τον βασιλιά Λεοπόλδο Β΄ του Βελγίου πήρε την σημερινή του μορφή.

Το παλάτι σήμερα χρησιμοποιείται ως γραφεία του Βασιλιά και της φρουράς του και ως χώρος υποδοχής ξένων αρχηγών, αλλά δεν χρησιμοποιείται ως βασιλική κατοικία. Η βασιλική κατοικία είναι το Βασιλικό Κάστρο του Λάακεν (Royal Castle of Laken), που χτίστηκε μεταξύ 1782-1784.

Πρόσβαση: Το Παλάτι βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης και έχει πολλούς τρόπους να προσεγγιστεί. Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Trone (πορτοκαλί γραμμή 2 και μπλε γραμμή 6), ενώ βολική είναι και η στάση Parc (ροζ γραμμή 1 και κίτρινη γραμμή 5) στην καρδία του πάρκου των Βρυξελλών.
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βρυξέλλες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βρυξέλλες - Πλατεία «Γκραν-Πλας» Βρυξέλλες - Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ» Βρυξέλλες - Μανεκέν Πις Βρυξέλλες - Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Βρυξέλλες - Συνοικία «Σαμπλόν» Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών Βρυξέλλες - Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε