Κεντρική Ευρώπη > Βρυξέλλες > Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών

Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Βρυξέλλες

St. Michael and St. Gudula Cathedral

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, ονομάζεται Cathédrale Saints-Michel-et-Gudule στα Γαλλικά και Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal στα Ολλανδικά και θεωρείται ο κεντρικός Καθολικός Καθεδρικός Ναός της πόλης.

Ξέρουμε ότι από της αρχές του 11ου αιώνα βρίσκετε μια εκκλησία στο ίδιο σημείο. Το 1047 ο Δούκας της Βραβάντης, Lambert II, μετέφερε τα λείψανα της Αγίας Γουδούλης από μια κεντρική εκκλησία, στην νέα εκκλησία στον λόφο Treurenberg. Από τότε ο ναός της Αγ. Γουδούλης και του Αγ. Μιχαήλ (πολιούχων της πόλης) πήρε την πρωτοκαθεδρία έναντι των άλλων εκκλησιών της πόλης.

Εξαιτίας της αυξανόμενης φήμης της εκκλησίας, από των 13ο αιώνα μετατράπηκε σε γοτθικού στυλ. Τα θεμέλια της πρώτης εκκλησίας είναι ακόμα εμφανή κάτω από την κρύπτη του καθεδρικού. Η γοτθική χορωδία κατασκευάστηκε μεταξύ 1226 και 1276 και ο κορμός του ναού στα μέσα του 15ου αιώνα. Η δυτική πρόσοψη, ολοκληρώθηκε μεταξύ 1450 και 1490 και ακολουθεί το στυλ των Γαλλικών γοτθικών εισόδων.

Ο ναός είναι ο αρχιεπισκοπικός Καθεδρικός του Βελγίου και συχνά χρησιμοποιείτε για καθολικές τελετές εθνικού ενδιαφέροντος, όπως βασιλικοί γάμοι και κρατικές κηδείες.

Πρόσβαση

Από την στάση μετρό Gare Centrale (ροζ γραμμή 1 και κίτρινη γραμμή 5).

Αφήστε στο σχολιό σας