Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βρυξέλλες - Πανόραμα πόλης

Βρυξέλλες

Βέλγιο
Μοιράσου το
Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Μίνι-Ευρώπη
Mini-Europe
Η Μίνι-Ευρώπη είναι ένα πάρκο με μινιατούρες που παρουσιάζει όλα τα σημαντικά κτίρια της Ευρώπης σε κλίμακα 1:25.

Βρίσκεται στο Bruparck δίπλα στο Atomium και το γήπεδο Stade Roi. Συνολικά στο πάρκο βρίσκονται 250 κτίρια από 80 πόλεις και πολυάριθμα ζωντανά μοντέλα όπως τρένα, μύλοι, την έκρηξη του Βεζούβιου, Airbus, τελεφερίκ κλπ. ενώ σε ένα βιβλιαράκι θα βρείτε και λεπτομέρειες για όλα τα μνημεία.

ο μοντέλα διαλέχτηκαν με βάση την αρχιτεκτονική τους ή των συμβολισμό τους στην διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής κουλτούρας. Από την Ελλάδα έχει επιλεγεί η Ακρόπολη και η Σαντορίνη ενώ από την Κύπρο, το αρχαιοελληνικό θέατρο του Κούριον.

Το θεματικό πάρκο Μίνι-Ευρώπη είναι από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα των Βρυξελλών με 300.000 επισκέπτες των χρόνο.

Πρόσβαση: Από την στάση μετρό Heysel (μπλε γραμμή 6) και την ομώνυμη στάση του τραμ που εξυπηρετείτε από την μπλε γραμμή 23 και κίτρινη 51.
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μίνι-Ευρώπη"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μίνι-Ευρώπη"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βρυξέλλες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βρυξέλλες - Πλατεία «Γκραν-Πλας» Βρυξέλλες - Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ» Βρυξέλλες - Μανεκέν Πις Βρυξέλλες - Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Βρυξέλλες - Συνοικία «Σαμπλόν» Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών Βρυξέλλες - Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε