Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βρυξέλλες - Πανόραμα πόλης

Βρυξέλλες

Βέλγιο
Μοιράσου το
Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου
Waffles & Leonidas Chocolates
Ακόμα και αν δεν τρελαίνεστε για γλυκά ή προσέχετε την διατροφή σας, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την παγκοσμίως διάσημη Βελγική βάφλα.

Οι βάφλες των Βρυξελλών είναι γενικά, αλλά όχι πάντα, ελαφρύτερες, παχύτερες και πιο τραγανές ενώ έχουν και βαθύτερες τρύπες από της πιο συνηθισμένες βάφλες. Θα βρείτε βάφλες σε όλες της καφετέριες της πόλης και σε πλανόδιους πωλητές, ενώ ίσος το πιο διάσημο μέρος είναι δίπλα στο Manneken Pis, στο "Εργοστάσιο της Βάφλας" (Waffle Factory).

Η Βρυξέλλες όμως είναι διάσημες και για τις σοκολάτες της καθώς θα βρείτε πολλά μαγαζιά που φτιάχνουν και πουλάνε αποκλειστικά σοκολάτες, όπως οι πολύ διάσημες σοκολάτες Leonidas που φτιάχτηκαν από έναν Έλληνα μετανάστη το 1913.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το Μουσείο Σοκολάτας και Κακάο. Σε αυτό θα μάθετε, την ιστορία, τους τρόπους παρασκευής, τις ποικιλίες και άλλα πολλά για αυτή τη τόσο αγαπημένη λιχουδιά.

αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βρυξέλλες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βρυξέλλες - Πλατεία «Γκραν-Πλας» Βρυξέλλες - Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ» Βρυξέλλες - Μανεκέν Πις Βρυξέλλες - Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Βρυξέλλες - Συνοικία «Σαμπλόν» Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών Βρυξέλλες - Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε