Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βρυξέλλες - Πανόραμα πόλης

Βρυξέλλες

Βέλγιο
Μοιράσου το
Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Πάρκο Σενκαντενέρ
Parc du Cinquantenaire
Στην ανατολική πλευρά της περιοχής της Ευρώπης, βρίσκεται το Πάρκο της Πεντηκοστής Επετείου «Σενκαντενέρ» (γαλλ. Parc du Cinquantenaire, ολλ. Jubelpark).

Στο μεγάλο αυτό αστικό πάρκο φιλοξενούνται κτίρια με σχήμα ύψιλον (U), που χτίστηκαν την εποχή του βασιλιά Λεοπόλδου Β΄, για την Εθνική έκθεση του 1880 που γιόρταζε τα 50 χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας.

Η θριαμβευτική αψίδα εγκαινιάστηκε το 1905 και έχει χτιστεί από σίδηρο, γυαλί και πέτρα, συμβολίζοντας την είσοδο του Βελγίου στην βιομηχανική εποχή. 30 εκτάρια πάρκου, γεμάτα με γραφικούς κήπους, λιμνούλες και μικρούς καταρράχτες περικλείουν των χώρο του πάρκου.

Στο πάρκο θα βρείτε μεταξύ αλλων και τρία σημαντικά μουσεία για όλα τα γούστα, το Βασιλικό Μουσείο Ενόπλων Δυνάμεων και Στρατιωτικής Ιστορίας στο βόρειο κομμάτι του συγκροτήματος και στο νότιο κομμάτι, το Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας και το Μουσείο Αυτοκινήτου «AutoWorld». Τέλος στον χώρο του πάρκου θα βρείτε τον νεοκλασικό "Ναό των Ανθρώπινων Παθών" που χτίστηκε με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα το 1886.

Πρόσβαση: Με το μετρό στην στάση Merode (ροζ γραμμή 1 και κίτρινη γραμμή 5) που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του πάρκου.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Πάρκο Σενκαντενέρ"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πάρκο Σενκαντενέρ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Βρυξέλλες » Πάρκο Σενκαντενέρ
Η έκθεση «Τitanic: Τhe artifact exhibition» περιλαμβάνει, εκτός από αυθεντικά αντικείμενα από τον τόπο του ναυαγίου, και γραπτές μαρτυρίες επιβατών που επέζησαν, αλλά και εντυπωσιακές ανακατασκευές από τον εσωτερικό διάκοσμο του πολυτελούς βρετανικού υπερωκεάνιου. > Από 31 Μαΐου έως 30 Αυγούστου, www.expo-titanic.be
5 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βρυξέλλες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βρυξέλλες - Πλατεία «Γκραν-Πλας» Βρυξέλλες - Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ» Βρυξέλλες - Μανεκέν Πις Βρυξέλλες - Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Βρυξέλλες - Συνοικία «Σαμπλόν» Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών Βρυξέλλες - Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε