Πάρκο Σενκαντενέρ Βρυξέλλες

Parc du Cinquantenaire

Στην ανατολική πλευρά της περιοχής της Ευρώπης, βρίσκεται το Πάρκο της Πεντηκοστής Επετείου «Σενκαντενέρ» (γαλλ. Parc du Cinquantenaire, ολλ. Jubelpark).

Στο μεγάλο αυτό αστικό πάρκο φιλοξενούνται κτίρια με σχήμα ύψιλον (U), που χτίστηκαν την εποχή του βασιλιά Λεοπόλδου Β΄, για την Εθνική έκθεση του 1880 που γιόρταζε τα 50 χρόνια της ανεξαρτησίας της χώρας.

Η θριαμβευτική αψίδα εγκαινιάστηκε το 1905 και έχει χτιστεί από σίδηρο, γυαλί και πέτρα, συμβολίζοντας την είσοδο του Βελγίου στην βιομηχανική εποχή. 30 εκτάρια πάρκου, γεμάτα με γραφικούς κήπους, λιμνούλες και μικρούς καταρράχτες περικλείουν των χώρο του πάρκου.

Στο πάρκο θα βρείτε μεταξύ αλλων και τρία σημαντικά μουσεία για όλα τα γούστα, το Βασιλικό Μουσείο Ενόπλων Δυνάμεων και Στρατιωτικής Ιστορίας στο βόρειο κομμάτι του συγκροτήματος και στο νότιο κομμάτι, το Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας και το Μουσείο Αυτοκινήτου «AutoWorld». Τέλος στον χώρο του πάρκου θα βρείτε τον νεοκλασικό "Ναό των Ανθρώπινων Παθών" που χτίστηκε με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα το 1886.

Πρόσβαση

Με το μετρό στην στάση Merode (ροζ γραμμή 1 και κίτρινη γραμμή 5) που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του πάρκου.

crazymech

Η έκθεση «Τitanic: Τhe artifact exhibition» περιλαμβάνει, εκτός από αυθεντικά αντικείμενα από τον τόπο του ναυαγίου, και γραπτές μαρτυρίες επιβατών που επέζησαν, αλλά και εντυπωσιακές ανακατασκευές από τον εσωτερικό διάκοσμο του πολυτελούς βρετανικού υπερωκεάνιου. > Από 31 Μαΐου έως 30 Αυγούστου, www.expo-titanic.be

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας