Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βρυξέλλες - Πανόραμα πόλης

Βρυξέλλες

Βέλγιο
Μοιράσου το
Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ευρωπαϊκή Επιτροπή
European Commission
Το κτίριο που στεγάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ονομάζεται Berlaymont και βρίσκεται στην περιοχή της Ευρώπης (European district). Η Ευρωπαϊκή επιτροπή στην πραγματικότητα βρίσκεται διασκορπισμένη σε πάνω από 60 κτίρια αλλα η έδρα της είναι στο Berlaymont, μαζί με την έδρα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του κολεγίου των Επιτρόπων.

Το κτίριο έχει εμπνευστεί από ένα γραφείο της UNESCO στο Παρίσι, είναι ένα σταυροειδές κτίριο με τέσσερα φτερά που εκτείνονται από έναν κεντρικό πυρήνα. Διαθέτει 240.000 τ.μ. χώρου σε 18 επίπεδα που συνδέονται με 43 ανελκυστήρες και 12 κυλιόμενες σκάλες. Αυτός ο χώρος είναι αρκετός για τα γραφεία 3.000 υπαλλήλων και αίθουσες συνεδριάσεων ενώ φυσικά από ένα τόσο μεγάλο κτίριο δεν θα μπορούσαν να λείπουν το Restaurant, μια καφετέρια με 900 θέσεις, στούντιο τηλεόρασης, δωμάτια για τηλεδιάσκεψη, αποθηκευτικοί χώροι και μια Σκανδιναβική σάουνα. Στο υπόγειο βρίσκετε χώρος στάθμευσης για 1.100 οχήματα και διάφορες άλλες υπηρεσίες.

Πρόσβαση: Η στάση μετρό Schuman (ροζ γραμμή 1 και κίτρινη γραμμή 5) βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το κτίριο, στην καρδία της περιοχής της Ευρώπης.
Ιστοσελίδα: http://ec.europa.eu/index_el.htm
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Ευρωπαϊκή Επιτροπή"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ευρωπαϊκή Επιτροπή"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βρυξέλλες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βρυξέλλες - Πλατεία «Γκραν-Πλας» Βρυξέλλες - Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ» Βρυξέλλες - Μανεκέν Πις Βρυξέλλες - Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Βρυξέλλες - Συνοικία «Σαμπλόν» Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών Βρυξέλλες - Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε