Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βρυξέλλες - Πανόραμα πόλης

Βρυξέλλες

Βέλγιο
Μοιράσου το
Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε Πύλη του Χάλε
Porte de Hal / Hallepoort
Η Πύλη του Χάλε (ονομάζεται Porte de Hal στα Γαλλικά και Hallepoort στα Ολλανδικά) είναι μια πύλη των μεσαιωνικών δεύτερων τοίχων της πόλης. Σήμερα στεγάζει ένα μουσείο, μέρος των Βασιλικών Μουσείων της Τέχνης και της Ιστορίας (RMAH).

Κατασκευάστηκε το 1381 και παίρνει το όνομα του από την πόλη Χάλε (Hal στα γαλλικά) που βρίσκεται στη Φλαμανδική Βραβάντη. Η αρχική πύλη περιλάμβανε σιδεριά και κρεμαστή γέφυρα πάνω από μια τάφρο. Η Πύλη του Χάλε είναι η μοναδική, από της έξι πύλες που είχε η πόλη, που δεν κατεδαφίστηκε καθώς χρησιμοποιούταν ως φυλακή. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε και ως τελωνείο, αποθήκη σιτηρών και Λουθηρανική εκκλησία.

Η τελευταία ανακαίνιση της πύλης ολοκληρώθηκε το 2008 και το μουσείο που στεγάζει περιλαμβάνει εκθέσεις σχετικές με την ιστορία του κτιρίου, την πόλη των Βρυξελλών καθώς και της άμυνας της πόλης.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες
Brussels Card
Η κάρτα Brussels Card σας προσφέρει δωρεάν είσοδο σε περισσότερα από 30 μουσεία και μνημεία καθώς και εκπτώσεις για ρεστοράν και άλλα διάσημα αξιοθέατα (που δεν περιλαμβάνονται στα δωρεάν). Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για τις παροχές καθώς και για τον τρόπο παραλαβής. Συμφέρει!
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Πύλη του Χάλε"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πύλη του Χάλε"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βρυξέλλες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βρυξέλλες - Πλατεία «Γκραν-Πλας» Βρυξέλλες - Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ» Βρυξέλλες - Μανεκέν Πις Βρυξέλλες - Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Βρυξέλλες - Συνοικία «Σαμπλόν» Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών Βρυξέλλες - Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε