Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βρυξέλλες - Πανόραμα πόλης

Βρυξέλλες

Βέλγιο
Μοιράσου το
Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Μουσείο Μαγκρίτ
Musée Magritte Museum
Το Μουσείο Μαγκρίτ είναι αφιερωμένο στα έργα του διάσημου Βέλγου σουρεαλιστή καλλιτέχνη, Ρενέ Μαγκρίτ. Είναι ένα από τα μουσεία της ομάδας των Βασιλικών Μουσείων Καλών Τεχνών του Βελγίου.

Ο Ρενέ Μαγκρίτ γεννήθηκε το 1898 και απεβίωσε το 1967. Ήταν ένας κορυφαίος σουρεαλιστής καλλιτέχνης με επιρροές από το κίνημα του ντανταϊσμού και στα έργα του συχνά απεικόνιζε συνηθισμένα αντικείμενα σε ένα ασυνήθιστο πλαίσιο.

Το Μουσείο Μαγκρίτ άνοιξε για το κοινό στις 30 Μαΐου του 2009 και στεγάζεται σε ένα πενταώροφο νέο-κλασικό κτίριο που ήταν μέχρι τότε ξενοδοχείο και βρίσκεται κοντά στο Βασιλικό Παλάτι. Το μουσείο φιλοξενεί περίπου 200 αυθεντικά έργα του Μαγκρίτ, πίνακες, ζωγραφιές και γλυπτά στα οποία περιλαμβάνονται διάσημα έργα όπως τα "The Return", "Scheherazade" και το "The Empire of Lights". Επιπλέον, το μουσείο περιλαμβάνει και πειραματικές φωτογραφίες του καλλιτέχνη από το 1920 καθώς και ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησε μετά το 1956.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες
Brussels Card
Η κάρτα Brussels Card σας προσφέρει δωρεάν είσοδο σε περισσότερα από 30 μουσεία και μνημεία καθώς και εκπτώσεις για ρεστοράν και άλλα διάσημα αξιοθέατα (που δεν περιλαμβάνονται στα δωρεάν). Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για τις παροχές καθώς και για τον τρόπο παραλαβής. Συμφέρει!
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μουσείο Μαγκρίτ"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο Μαγκρίτ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βρυξέλλες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βρυξέλλες - Πλατεία «Γκραν-Πλας» Βρυξέλλες - Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ» Βρυξέλλες - Μανεκέν Πις Βρυξέλλες - Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Βρυξέλλες - Συνοικία «Σαμπλόν» Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών Βρυξέλλες - Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε