Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βρυξέλλες - Πανόραμα πόλης

Βρυξέλλες

Βέλγιο
Μοιράσου το
Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών
Musical Instruments Museum (MIM)
Το διεθνές αναγνωρισμένο Μουσείο Μουσικών Οργάνων των Βρυξελλών διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή από 8.000 όργανα και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης κοντά στο Βασιλικό Παλάτι.

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1877, αρχικά με μια μικρή συλλογή μερικών εκατοντάδων Ινδικών οργάνων που δόθηκαν στον βασιλιά Λεοπόλδο Β΄ από έναν Ινδό μουσικολόγο καθώς και την συλλογή του Βέλγου μουσικολόγου François-Joseph Fétis που αγοράστηκε από την Βελγική κυβέρνηση. Ο πρώτος επιμελητής του μουσείου, Victor-Charles Mahillon, επέκτεινε εντυπωσιακά την συλλογή, έτσι ώστε, όταν απεβίωσε το 1924 το μουσείο διέθετε ήδη πάνω από 3500 όργανα. Τα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα η συλλογή του Μουσείου Μουσικών Οργάνων των Βρυξελλών συνέχισε να μεγαλώνει ενώ διαχειριστηκά έγινε μέρος των Βασιλικών Μουσείων της Τέχνης και της Ιστορίας (RMAH) και από το 2000 στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 1899 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Η συλλογή του μουσείου αντιπροσωπεύει την μουσική ιστορία του Βελγίου, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής ιστορίας των Βρυξελλών και του εφευρέτη Αντόλφ Σαξ στην εξέλιξη της παραγωγής συσκευών εγγραφής κατά των 18ο και 19ο αιώνα. Επίσης η πλούσια συλλογή περιλαμβάνει και την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια μουσική ιστορία οργάνων. Στο υπόγειο παρουσιάζονται τα μηχανικά όργανα, στο ισόγειο τα παραδοσιακά, στο πρώτο όροφο τα μοντέρνα ορχηστικά και στο δεύτερο όροφο τα πλήκτρα και τα έγχορδα.

Στους επισκέπτες δίνονται υπέρυθρα ακουστικά ώστε να ακούσουν την μελωδία που παράγουν σχεδόν 200 από τα μουσικά όργανα. Οι πληροφορίες είναι στα Γαλλικά και στα Ολλανδικά, όμως όχι στα Αγγλικά.

Ιστοσελίδα: http://www.mim.be/en
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες
Brussels Card
Η κάρτα Brussels Card σας προσφέρει δωρεάν είσοδο σε περισσότερα από 30 μουσεία και μνημεία καθώς και εκπτώσεις για ρεστοράν και άλλα διάσημα αξιοθέατα (που δεν περιλαμβάνονται στα δωρεάν). Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για τις παροχές καθώς και για τον τρόπο παραλαβής. Συμφέρει!
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βρυξέλλες»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βρυξέλλες - Πλατεία «Γκραν-Πλας» Βρυξέλλες - Μνημείο του Ατόμου «Ατόμιουμ» Βρυξέλλες - Μανεκέν Πις Βρυξέλλες - Καθεδρικός Ναός των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μίνι-Ευρώπη Βρυξέλλες - Βάφλες & Σοκολάτα του Βελγίου Βρυξέλλες - Μπίρες του Βελγίου / Φεστιβάλ Μπίρας Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βρυξέλλες - Πάρκο Σενκαντενέρ Βρυξέλλες - Συνοικία «Σαμπλόν» Βρυξέλλες - Βασιλική «Σακρ Κερ» των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Φεστιβάλ Μεσαιωνικής Πόλης των Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών Βρυξέλλες - Έκθεση Κλασικών Αυτοκινήτων «Autoworld» Βρυξελλών Βρυξέλλες - Βασιλικό Παλάτι του Λάακεν Βρυξέλλες - Μουσείο Μουσικών Οργάνων Βρυξελλών Βρυξέλλες - Μουσείο Μαγκρίτ Βρυξέλλες - Πύλη του Χάλε