Βόρεια Ευρώπη > Λονδίνο > Τα Πανεπιστήμια του Λονδίνου

Τα Πανεπιστήμια του Λονδίνου Λονδίνο

Universities of London

Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παράδοση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το Λονδίνο με 28 πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι η Μέκκα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πόλη του Λονδίνου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα οικονομίας, τεχνολογίας και υπηρεσιών στην Ευρώπη. Κατατάσσεται στα πιο κοσμοπολίτικα μέρη του κόσμου και προσφέρει αναρίθμητα πολιτιστικά δρώμενα θεάτρου, μουσικής και τεχνών γενικότερα. Τέλος, φημίζεται για το εύρος των επιλογών διασκέδασης περισσότερα από 7.000 μπαρ, 5.000 εστιατόρια, 350 μουσικές σκηνές και 100 κινηματογράφους.

 

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ποιότητα των πανεπιστημίων του προσελκύουν ετησίως πάνω από 520.000 φοιτητές από το εξωτερικό, συνεισφέροντας στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια λίρες κάθε χρόνο. Οι φοιτητές προέρχονται σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου και κάθιστόυν το Λονδίνο μια παγκόσμια, ζωντανή και ποικιλόμορφη πρωτεύουσα.

 

Σίγουρα μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας (και ολόκληρου του κόσμου) βρίσκονται στο Λονδίνο. Αυτά προσφέρουν αναρίθμητα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών. Κυρίως όμως, δίνουν την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν ένα πτυχίο με κύρος και βεληνεκές που αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

Αφήστε στο σχολιό σας